Diskusia

kirtida
Príspevkov: 104
zdravim vospolok.
odkedy som sa tu tentokrat prihlasila, furt ma v schranke prekvapia dake liebesbriefy z kadejakych amtov :scared: ....dnes mi prislo daco, ze mam sa zahlasit na platenie za tv a radio... no bod je v tom, ze ja ziadnu telku ani radio nemam :w00t: ... uz peknych par rokov. mam net a tam najdem co potrebujem, pozriem si spravy, film... no ved to poznate...
teraz otazka na Vas, ako sa tomu plateniu vyhnem? nebudem predsa platit za nieco, co nepouzivam... :sneaky:

alebo to je ako na slovensku? ze musis cvakat, ak mas zastrcku??? :mad:
03.02.2012 16:46
Rudiger
Príspevkov: 2416
iconkirtida:
zdravim vospolok.
odkedy som sa tu tentokrat prihlasila, furt ma v schranke prekvapia dake liebesbriefy z kadejakych amtov :scared: ....dnes mi prislo daco, ze mam sa zahlasit na platenie za tv a radio... no bod je v tom, ze ja ziadnu telku ani radio nemam :w00t: ... uz peknych par rokov. mam net a tam najdem co potrebujem, pozriem si spravy, film... no ved to poznate...
teraz otazka na Vas, ako sa tomu plateniu vyhnem? nebudem predsa platit za nieco, co nepouzivam... :sneaky:

Je to vypisovanie na dlhsie - takze ti poradim nastudovat si tvoje ,,povinnsosti" : https://www.gis.at/ Alebo skus jednoduchsiu variantu a odosielatelovi toho listu odpis, ze nevlastnis ani radio ani TV a pockaj si na reakciu ;)
03.02.2012 17:38
heavy
Od: Leopoldstadt
Príspevkov: 15662
iconkirtida:

Tento zakon je z dielne bolsevickeho SMERu, ktory tak bojuje za socialne prava obycajneho cloveka.
Tie listy a vyzvy ignoruj, oni pridu osobne, mozes ho pozvat dovnutra (ale, nemusis, nema zaidne pravo) a ukazat mu, ze nic nemas. A nic nepodpisuj hlavne.
03.02.2012 17:51
kirtida
Tie listy a vyzvy ignoruj, oni pridu osobne, mozes ho pozvat dovnutra (ale, nemusis, nema zaidne pravo) a ukazat mu, ze nic nemas. A nic nepodpisuj hlavne.[/quote]

a nemozem mat potom z toho dake potahovacky, pokuty a tak..?
03.02.2012 18:08
heavy
Od: Leopoldstadt
Príspevkov: 15662
Ako a preco? Ty predsa nevlastnis TV ani radio, co im mozes pri osobnej navsteve okamzite dokazat... Ked im napises, ze nevlastnis nic, aj tak pridu osobne...
03.02.2012 18:15
kirtida
iconheavy:
iconkirtida:

Tento zakon je z dielne bolsevickeho SMERu, ktory tak bojuje za socialne prava obycajneho cloveka.

svata pravda...
03.02.2012 18:16
kirtida
ok. tak som narychlo prebehla tu stranku, a teda mas pravdu. . nemam sa coho bat ... zavolam ich dovnutra, ale pekne sa vyzujte, kuknite a tschus :rolleyes: ... naj mi daju pokoj.
idem im teda napisat, nech maju kludny spanok.
a ja budem cakat, co ma prekvapi nabuduce... a uz asi aj tusim daco, od stareho sefa daco, lebo nechcel mi zaplatit poslednu vyplatu, tak som bola na arbeitskammeri, a vcera dostal od nich list, hned mi volal nasr...ty, tak cakam, ako sa mi bude chciet pomstit...:cry: bojim bojim.. aach, sa to dobre zacina, ten moj ruzovy zivot v rakusku :D
03.02.2012 18:29
strajana
Od: wels
Príspevkov: 2440
iconkirtida:
ok. tak som narychlo prebehla tu stranku, a teda mas pravdu. . nemam sa coho bat ... zavolam ich dovnutra, ale pekne sa vyzujte, kuknite a tschus :rolleyes: ... naj mi daju pokoj.
a ja budem cakat, co ma prekvapi nabuduce... a uz asi aj tusim daco, od stareho sefa daco, lebo nechcel mi zaplatit poslednu vyplatu, tak som bola na arbeitskammeri, a vcera dostal od nich list, hned mi volal nasr...ty, tak cakam, ako sa mi bude chciet pomstit...:cry: bojim bojim.. aach, sa to dobre zacina, ten moj ruzovy zivot v rakusku :D

tak ked ti zazvoni, schovaj aj laptop alebo PC a Internetanschluß. (veruze si narychlo prebehla tu stranku) :love:

ja ti odporucam, (ak sa mienis v AT zdrziavat dlhsie), kludne, s dobrym svedomim platit vsetky poplatky (ktore platit mas),

tak ako s kludnym svedomim vyuzivas AK, a ine moznosti, ako si vylepsit zivot, ak tu nieco neklape....

jednoducho, mne sa osvedcilo: zi podla zakonov krajiny, v ktorej zijes, a bude sa ti dychat volnejsie.....:)
03.02.2012 20:07
kirtida
iconstrajana:
iconkirtida:

tak ked ti zazvoni, schovaj aj laptop alebo PC a Internetanschluß. (veruze si narychlo prebehla tu stranku) :love:

ja ti odporucam, (ak sa mienis v AT zdrziavat dlhsie), kludne, s dobrym svedomim platit vsetky poplatky (ktore platit mas),

tak ako s kludnym svedomim vyuzivas AK, a ine moznosti, ako si vylepsit zivot, ak tu nieco neklape....

jednoducho, mne sa osvedcilo: zi podla zakonov krajiny, v ktorej zijes, a bude sa ti dychat volnejsie.....:)

v podstate a tebou suhlasim, platim vsetko co mam, teda o com viem :) ale peco mam platit za nieco, co nevyuzivam? ziadne ORF nesledujem, ani rozhlas nepocuvam. naco mi to je...

mohla by si byt trochu konkretnejsia, ze preco by som mala schovat laptop?
ja som sa tam docitala, ze musim platit ak mam zariadenie na prijimanie tv alebo rozhlasoveho signalu a ak je toto zariadenie v prevadzke. a taketo zariadenie nemam. teda majitel tu ma vezu, ale este som ju ani nezpla, tak mu ju len pekne dam, nech si ju vezme. aj tak z nej iba prach utieram.
03.02.2012 20:40
strajana
iconkirtida:
iconstrajana:
iconkirtida:

v podstate a tebou suhlasim, platim vsetko co mam, teda o com viem :) ale peco mam platit za nieco, co nevyuzivam? ziadne ORF nesledujem, ani rozhlas nepocuvam. naco mi to je...

mohla by si byt trochu konkretnejsia, ze preco by som mala schovat laptop?
ja som sa tam docitala, ze musim platit ak mam zariadenie na prijimanie tv alebo rozhlasoveho signalu a ak je toto zariadenie v prevadzke. a taketo zariadenie nemam. teda majitel tu ma vezu, ale este som ju ani nezpla, tak mu ju len pekne dam, nech si ju vezme. aj tak z nej iba prach utieram.

hm....ja tiez nepozeram ORF, a radio pocuvam akurat tak v aute....ale nezamyslam sa nad tym akosi....:huh:

koli laptopu som myslela toto: https://www.gis.at/unternehmen/werbung/egal-womit/

(Wenn Sie eine Rundfunkempfangseinrichtung, also ein Gerät, mit dem Sie Radio- und/oder Fernsehprogramme empfangen können, besitzen, dann müssen Sie das melden. Und zwar ganz unabhängig davon, wie oft Sie Ihr Gerät einschalten und welche Programme Sie hören oder sehen.

ale.....je to vsetko na tebe, ja ti neradim, ako mas co platit,(ja som gis neplatila asi 4 roky - v minulosti - fuj, hanbim sa:-))))
03.02.2012 20:47
kirtida
koli laptopu som myslela toto: https://www.gis.at/unternehmen/werbung/egal-womit/

(Wenn Sie eine Rundfunkempfangseinrichtung, also ein Gerät, mit dem Sie Radio- und/oder Fernsehprogramme empfangen können, besitzen, dann müssen Sie das melden. Und zwar ganz unabhängig davon, wie oft Sie Ihr Gerät einschalten und welche Programme Sie hören oder sehen.

ale.....je to vsetko na tebe, ja ti neradim, ako mas co platit,(ja som gis neplatila asi 4 roky - v minulosti - fuj, hanbim sa:-))))[/quote]

no, ale ved na laptope nechytim radio, a telku tiez nie.. sice, daco sa da tusim aj online uz pozerat... ale nechcem to platit, 20 evri mesacne mozem dat radsej na telefon, alebo co...ja este nie som ani zdaleka "za vodou" :) tak musim strazit,kam sa kotulaju centiky. nerada vyhadzujem peniaze na hluposti, ako ked treba, tak treba, to je jasne, ale ak netreba...
vidis, ty si 4 roky neplatila, a ja tu este ani rok nie som, a uz ma pozdravuju. :) ako vlastne na mna prisli? pobyt mam len prechodny, tak neznam.... :-/
03.02.2012 21:13
strajana
no ak sa zasijes na dedinke s malo obyvatelmi, ani sa im neoplati prechadzat melderegister ;)

vies, aj na internete existuju TV online.....:| jednoducho povedz, ze ziaden laptop nemas a padla. :blink:
03.02.2012 21:35
kirtida
iconstrajana:
no ak sa zasijes na dedinke s malo obyvatelmi, ani sa im neoplati prechadzat melderegister ;)

vies, aj na internete existuju TV online.....:| jednoducho povedz, ze ziaden laptop nemas a padla. :blink:

tak aj urobim.... inak som zasita v jednej z najmensich dedin v rakusku. :) aj tak ma nasli, som prave premyslala, ze vo velkom meste sa asi clovek skor strati. :) ale mne je lepsie tu, ticho a klud. :love: inak dakujem vsetkym za plodne prispevky do diskusie. ;)
03.02.2012 21:50
pitu47
Príspevkov: 7486
nemusis si robit starosti a nemusis nic platit, ale ked ti bez ohlasenia zazvoni cudzi clovek na dvere a bude to ON, tak laptop a radio sup sup pod postel a si za vodou :thumbup:
03.02.2012 23:49
martinw
Príspevkov: 785
iconpitu47:
nemusis si robit starosti a nemusis nic platit, ale ked ti bez ohlasenia zazvoni cudzi clovek na dvere a bude to ON, tak laptop a radio sup sup pod postel a si za vodou :thumbup:

akurat ho nesmies pouzivat hlasno, tak aby ho bolo za dverami pocut a za zatiahnutymi zaluziami a zavesmi, aby cez okno nesloz neho svetlo.... oni velmi radi nacuvaju a kukaju do okien,popripade sa pytaju susedov. pri najmensom podozreni sa ta opyta ci moze ist dnu a ked odmietnes, zavola si mobilom hliadku s povolenim... real skusenosti. inak uz aj smartphone je zariadenie na pozeranie tv ktore nevyhovoris...

ps: na notebooku mozes pozerat telku staci ti tv usb klucik od 10-15euro....

ps2: zaplatit im tych 23euro a mas svaty pokoj. pokial nepracujes na nejaky teilzeit by to nemal byt predsa problem.
05.02.2012 10:47